Versnelling

Versnelling

We zitten in een versnelling, één die maar eens in de zoveel eons voorkomt. Het licht, bewustzijn en groei, maar ook het onlicht, de schaduw en stagnatie is sterk aanwezig. Stel je de raderen van tandwielen van een uurwerk voor. Er zijn kleine radertjes, maar ook onnoemelijk, niet te bevatten grote, die zeer langzaam bewegen. Voor ons is het helder, we hebben tijd, uren, dagen, maanden, jaren en zo maar door. Er zijn ook grotere tijdperken, dimensies en de ‘tijds’ wetten van het universum. Al die raderen grijpen in elkaar. Niets bestaat op zichzelf of kan op zichzelf staand een beweging in gang brengen want het kan nergens ‘in’ grijpen. Op dit moment staan veel van die raderen in een positie die zorgt voor verandering. Wat zeg ik? Dat is nog een understatement, het zorgt voor een enorme transitie. Voor een omslag naar een nieuwe tijd. Het is uitzonderlijk bijzonder. Het is bijna niet te bevatten hoe boeiend het is om nu te leven, want je voelt werkelijk dát je leeft en het is een voorrecht om dit te mogen meemaken.

Schakelen

Wanneer je nooit eens terugschakelt lukt versnellen ook niet goed. Zonder ooit eens een tandje terug te zetten kun je niet accelereren. Ben je in staat om te schakelen, om te versnellen, maar ook om te vertragen om werkelijk te zien en te voelen wat er om je heen gebeurt?
Het is alsof we sneller bewegen zoals water dat sneller draait richting de afvoer. En nu zullen we niet door een putje worden ‘afgevoerd’, maar ervaren we wel die beweging en versnelling zo. Daardoor beweegt er om ons heen ook zo veel versneld. De heersende machten zijn zeer aanwezig in een poging te handhaven waar zij baat bij hebben, macht behouden en meer vergaren, graaien en nog rijker worden.
Versnellen is een universele wetmatigheid en daar leven we nu middenin. Uitdagend, frustrerend, leerzaam, lastig, het heeft allemaal op deze tijd betrekking. Waar het vooral om gaat, wat maak jij ervan? En ben je in staat om vanuit je authentieke zelf, de verbinding met je ziel, te leven en je keuzes te maken?

Versnelling scaled 1

De Ziel

Bij tijd en wijle kan ik wel huilen, doet mijn hart zeer, voelt het alsof mijn ziel wordt doorsneden en begrijp ik niet wat ons op dit moment bezielt om zo massaal onze eigen vrije wil, ons gezonde verstand aan de wilgen te hangen om braaf na te lopen wat Nederland BV ons voorschotelt. Laten we eerlijk zijn, Nederland wordt gerund door managers en niet door leiders, er staat niemand werkelijk op voor het belang van jou en mij behalve voor eigenbelang en het ziet er naar uit dat democratie een farce is.

Het enige waar we nu werkelijk mee te maken hebben is morele chantage, vingerwijzen, het blamen en shamen van mensen die gezond verstand gebruiken. Gelukkig gaan steeds meer mensen inzien dat er veel meer speelt, dan ons wordt voorgeschoteld.

Er zijn veel psychologische termen voor waar een groot deel van de mensen nu mee te maken heeft en er zijn zo een paar nieuwe termen bij te creëren die we alleen in deze tijd kunnen ontwikkelen. Er komen ontzaglijk veel problemen bij met name op het psychische vlak.

Waarom doet dat pijn? Omdat het ons wezenlijke authentieke Zelf aantast.
Wij zijn Ziel, we hebben een ondeelbare essentie die wezenlijk is voor Bestaan. Het maakt niet zoveel uit hoe je het noemt, maar geef toe dat jij een op zichzelf ademend, levend wezen bent met een hart dat klopt en liefheeft en een passie die maakt dat je voelt dat je lééft en je leven ervaart!

Universele Ziel

Voor mij heeft dit te maken met bezieling, met de Ziel (en Geest, maar nu benadruk ik meer het zielsaspect). De Ziel navigeert en lokaliseert al eeuwen. De Ziel groeit en groeit en dat is van een bijzondere schoonheid. In de opleidingen die ik heb gedaan was veel zielenwerk terug te vinden. Vanuit het sjamanistische beeld en vanuit mijn persoonlijke wereldbeeld, kennen we het belang van het helen en genezen van de Ziel of zielsdelen.

Jouw Ziel is je scheppende kracht en je kunt het zien als een vonk van de universele scheppende kracht of van de universele Ziel. Jouw Ziel is je leraar; de gids, voor je persoonlijkheid. Karaktereigenschappen van de ziel zijn: onvoorwaardelijke liefde, vreugde en gelukzaligheid, het vermogen om alleen te zijn, vrijheid, rechtschapenheid, eerlijkheid, niet gehecht zijn aan persoonlijkheid, gemoedsrust, kalmte, wijsheid, verantwoordelijkheidsgevoel, intuïtie.

De Ziel is onder andere gecodeerd in ons DNA, als frequentie. We hebben strengen DNA met oneindig veel informatie, vanuit lang vervolgen tijden tot het heden en vanuit verschillende werelden. Het is jouw unieke code. Het bewerken ervan – door bijvoorbeeld de huidige en toekomstige vaccinaties  – maakt je eerder een robot, meer technocratisch. Snap je al waar het naartoe gaat? Ik las ergens het woord ‘intensieve mensenhouderij’, ik geloof dat we er recht op af stevenen.

Wat mij nu uitermate verbaast, is dat men het holistische beeld van de mens als geest én ziel is kwijt geraakt. Hoe heeft dat kunnen gebeuren?

20210314 122556

Bronvermelding: zie onderaan dit blog. De eerste en derde quotes zijn gedaan door artsen aangesloten bij Artsen Covid Collectief. In het kader van het overdreven testen van mensen en kinderen met PCR tests en over twijfels over het test- en vaccinatiebeleid. Met name over het vaccineren van kinderen en gezonde mensen. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam is niet zomaar een gezegde; de maatschappelijke druk, het elkaar controleren, de onzinnige taak voor gezonde mensen om te bewijzen dat ze gezond zijn; dit veroorzaakt allemaal ongetwijfeld meer ziekte door chronische stress (psychisch en lichamelijk) dan het ooit aan positieve effecten zal kunnen opleveren – Marcel Toth, psychiater

Bewustzijn is voor veel mensen ongrijpbaar en wordt daarom vaak buiten beschouwing gelaten. Maar voor mij is bewustzijn de basis van alles. Haal dit ‘bewust-zijn’ uit je lichaam en je lichaam doet het echt niet meer. Bewustzijn is gekoppeld aan het leven zelf. Het idee van een onafhankelijk zelf is hierbij de grootste illusie. Hoe dieper je afdaalt in je bewustzijn, des te meer je erachter komt dat alles wordt ‘bezield’ door een intelligente kracht die in alles doordringt. Deze intelligente kracht dringt niet alleen in jou door, maar ook in iedereen en alles om je heen. Ook je immuunsysteem werkt met informatie vanuit deze intelligente kracht, ons ‘collectief bewustzijn – André Visch over de rol van het menselijk bewustzijn

Als je niet ernstig ziek kan worden door het virus én er ook niemand mee beschermt als je je laat vaccineren, waarom zou je dan het risico lopen op bijwerkingen die we zeker voor de lange termijn niet kennen? – Jona Walk, gepromoveerd op vaccin-immunologie

Vrije Wil

Mijn vertrouwen in de goede afloop is er in de regel wel, maar af en toe ook niet, dan overheerst de moedeloosheid. Er wordt nogal getornd aan onze vrije wil, ons zelfbeschikkingsrecht en de onaantastbaarheid van lichaam. Mijn hele wezen is van het belang hiervan doordrongen.

Kennis van zaken is hierin ook best handig; het maakt wel enig verschil als je weet hoe je lichaam functioneert, hoe je immuunsysteem is opgebouwd en dat het zelfgenezend vermogen van je lichaam geen hocus pocus verhaal is, maar puur realiteit.

Het aller- allerergste vind ik, dat we met ons laten sollen, onze ziel aan de duivel verkopen en onze volledige authenticiteit niets waard vinden. Het is nu al duidelijk welke schade ons bewustzijn kan oplopen door de vaccinaties. We kunnen hierdoor geen licht meer ontvangen en dus ook geen energie. We worden eigenlijk gewoon heel zwaar, naar beneden getrokken in een verdichte vorm. Dan is er geen verbinding en communicatie meer tussen lichaam, ziel en geest. Je raakt jezelf kwijt.
[Meer hierover in de link naar Want to Know, helemaal onderdaan bij ‘bronnen’]

Steeds meer mensen zijn kritisch en bewust, waarbij gevoel, intuïtie en een goed gegrond bewustzijn samenwerken. Ik vertrouw erop dat er meer en meer mensen niet zomaar klakkeloos aannemen wat er wordt voorgeschoteld. Voor groei en de ‘next level’ hebben we de kritieke massa nodig!

Er zijn ook een aantal dingen die jij kunt dóen, want je hoeft niet lijdzaam toe te zien. Uiteraard geldt dit ook voor mijzelf en zeker op momenten waarop je even het vertrouwen verliest, of waarop je voelt dat de trekkende en zuigende kracht je pakt:

⊕ Kom uit je angst, structureel en langdurig in angst leven haalt je weg bij je intuïtie en hart gevoel.

⊕ Blijf jezelf kritisch maar liefdevol gadeslaan in wat je doet en wáárom je dat doet en met name naar anderen, de buitenwereld. Ben je kritisch over je eigen doel en is dat zuiver?

⊕ Kun je onderscheid maken tussen vals sentiment en oprecht zijn naar de ander?

⊕ Hoever trekt de huidige mainstream media jou mee in de keuzes die je maakt?

⊕ Controleer je informatie via meerdere bronnen dan alleen via het mainstream nieuws en de mainstream social media kanalen, die zijn namelijk van hetzelfde laken een pak.

⊕ Heiligt het doel werkelijk de middelen? Wees eerlijk, wil je klaar zijn met dit hele circus en wat is de prijs die je ervoor wil betalen?

⊕ We krijgen geen navigatie mee, weet jij de weg? O ja, eigenlijk ben je zelf één groot navigatiesysteem, maar mag het misschien een update? Blijf ‘gefinetuned’!

⊕ Zijn hart en brein in evenwicht, bij voorkeur in die volgorde?

We hebben nu eenmaal te doen met Mens zijn in deze derde dimensie. Hartstikke fijn, er valt heel veel te leren in korte tijd en in een versneld tempo. Mijn vertrouwen is dat we dit allemaal willen meemaken en beleven. Wat een rit; of niet soms?

Kritieke Massa

Het bereiken van de kritieke massa, het kantelpunt voelt voor mij soms aan als onhaalbaar, maar op de meeste momenten heb ik ook hier vertrouwen in dat het goed komt, uiteindelijk!

Compassie is nodig, begrijp je de werkelijke waarde hiervan? Belangeloos liefhebben, zonder te hechten, zonder verlangens die als nietjes aanhaken bij anderen om iets te krijgen. Daar past morele chantage niet bij. Stop met de dooddoende oneliners als: “Doe het voor mij, dan ben je goed bezig”. “Je krijgt je vrijheid terug als je doet wat ik zeg”.

Macht en liefde, verbinding met je innerlijke kracht en hoe jij jezelf wilt laten zien, in onvoorwaardelijke liefde. Dan is er geen plek voor manipulatie. Ben je bereid te laten zien waar je voor staat?

Manifesteren is, iets heel graag wensen, hardop uitspreken en zo zuiver mogelijk omschrijven, maar het ook écht willen, daarom is er nu ook zo hard focus nodig en ook weer de verbinding met jouw hart. Het hart wéét namelijk, zelfs een split second eerder dan het brein.

We hebben de dood verbannen. We zijn als de dood voor de dood en ondertussen zijn we gestopt met leven. We hebben het evenwicht verstoord. Dood is onderdeel van het leven, een natuurlijke overgang en een wedergeboorte. Het is de natuurlijke orde der dingen.

Laten we met elkaar het omslagpunt scheppen, omdat het kan!

Versnelling5 2

De Mens

Als we allemaal wat meer begrip hadden van het biologische en fysiologische functioneren van ons lichaam, zouden we groot respect krijgen hoe het fysieke lichaam in elkaar zit en werkt. En we zouden dankbaar zijn voor het ingenieuze systeem dat het is, het meer gaan benaderen als een tempel, met respect. We zouden bewuster omgaan met gezondheid, een gezonde levensstijl, maar vooral ook een gezonde mindset, want onderschat vooral de kracht van je gedachten niet. We zouden ons zelfhelend vermogen koesteren en daarmee versterken. Het is niet zo moeilijk. Het vraagt alleen inzicht en een beweging vanuit jezelf naar diep in jezelf. Dat maakt een mens in al zijn facetten krachtig.

We zouden een beter begrip krijgen van de dood, van wedergeboorte en transformatie. We zouden intenser leven en mét elkaar, dat zou iedere cel in ons lichaam gezond maken.

We zouden écht vrij kunnen zijn!

Je Grootsheid

Er is zoiets als het Ware. Diep in het hart van een ondeelbare essentiële kernkracht waaruit alles wordend is.

De mens kan het nauwelijks kennen, Zo afgescheiden als wij zijn door zovele lagen waar wij doorheen reisden als Ziel en Geest naar het hier en nu in de derde dimensie. Door polaire krachten, zovele sluiers en verdichtingen en de dualiteit, ver verwijderd van Oorsprong.

Het is uitermate uitdagend, zeker niet om te willen ontsnappen, of om te gaan zweven, maar af en toe ervaar je de vonk (noem het de godsvonk) en is het in je hart, dan ben je dichterbij het Ware.

Dan heb je geen massa nodig om achteraan te lopen, maar ben je authenticiteit, vrije wil en je komt tot het beleven van je hartkracht en je zult versteld staan van wat je dáár aantreft.

Het Is!

Je bent zoveel grootser en tot zoveel meer in staat dan je denkt! En misschien ervaar je het al wel, maar geloof je het nog niet!

Bronnen

CommonSense TV

Wanttoknow

Artsen Covid Collectief

Stop World Control

Helder filmpje van Tim Gielen

Wanttoknow

nebuleuse wallpaper pour ordinateur astronomie fond d ecran galaxie couleurs etoiles constellation cosmos

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Wil je beter in contact komen met jezelf en jezelf beter begrijpen? Ben je op zoek naar spiritualiteit en magie in je leven? Welkom in het Shamahuis.

Laat de eerste reactie achter