Trancehealing

Paramedisch en Psychosociaal Mediumschap

Een fysiek ongemak, kwaal, aandoening of klacht is eigenlijk niets meer dan stagnatie van energie. Ergens stroomt het niet meer lekker. Daar zit een boodschap in voor jou. Daar kun je op invoelen, naar luisteren en mee samenwerken om beweging te creëren en verandering op gang te brengen.

Soms kan de reguliere of allopathische geneeskunde uitkomst bieden. Veel vaker zien we dat een integrale of holistische aanpak nodig is. Eigenlijk omdat het vrij simpel is, een brede visie, een integrale kennis en de eigen verantwoordelijkheid, werken haarfijn samen om het evenwicht te herstellen.

De diepten van holistische gezondheid

Bij Paramedisch en Psychosociaal Mediumschap maken we een combinatie van de medische basiskennis over het fysieke lichaam, de kennis van de holistische gezondheidsprincipes als bijvoorbeeld energiekanalen, levenskracht, chakra’s, maar ook de psychologische betekenis van organen, gewrichten, de hormoonklieren en ziektebeelden.

Tijdens een sessie zorgen we samen dat we een ‘ingang’ vinden, via jouw aandachtspunt of thema, in dat fysieke lichaam en kunnen we samen verschillende lagen verkennen. Daarmee kom je in een soort veranderd bewustzijn, een trancestaat.

Ontdekken en transformeren van blokkades

Je zal blokkades tegenkomen in de vorm van overtuigingen, sterke overgenomen ideeën en aannames. Emotionele pijn en verdriet uit het heden, maar ook verleden. Ook kun je jouw blinde vlek(ken) ontdekken.

Op het moment dat je dit helder hebt kan heling optreden. Als je dan de emotionele en mentale overtuigingen weet te keren naar opbouwende en positieve, kan er weer beweging komen in de stagnerende energie en stroomt de levenskracht weer vrijelijk. Het wordt dan ook verankerd in jouw lichaamsbewustzijn.

In verbinding gaan met jezelf is niet dempen, wegduwen of loslaten. Het is voelen en bewust maken en verankeren. Vaak wordt er gesproken over “je moet het loslaten”, of “een plek geven”. Hoeveel pijn en verdriet heb je in je leven al een plek gegeven of losgelaten? Hoe vaak heb je jezelf aangemoedigd om een gedachte, gevoel of emotie los te laten en ben je dus ‘bezig’ met dat loslaten? Waar denk je dat het ‘plekje’ zich bevindt? Of wat loslaten betekent wanneer je geen idee hebt waar dat losgelatene naartoe kan? Hoe meer we los moéten laten, negatieve emoties geen bestaansrecht krijgen, hoe meer we dempen en wegstoppen des temeer het een effect van een hogedruk pan wordt.

Laten we meebewegen en in een soort gesprek gaan met die gedachten, emoties en gevoelens. Wat kunnen ze ons leren? Wat kunnen we doorzien om de energie in beweging te brengen en het geheel van alles wat we zijn als mens op aarde te voelen, te ervaren! Hoe leuk is deze tocht, een feest van herkenning, een reis met een lach en een traan. Een aha-moment! Hoe mooi is dat!