Kundalini Energywork

Kundalini energie is de latent aanwezige, scheppende kracht. Mijn ervaring en kundigheid heb ik opgedaan, in eerste instantie, door het beoefenen van Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan. Die yogavorm blijft nog steeds een heel mooie en waardevolle kwantumtechniek.

Het is een combinatie van krachtige ademhalingstechnieken, dynamische oefeningen, klank, vibraties & geluid en meditatie. Je ervaart je innerlijke, oneindig creatieve en komt tot een dieper bewustzijn en eenheid.

Jouw ongekende potentieel

Onze levensenergie, de oneindige, scheppende kracht in ieder van ons aanwezig, wordt voorgesteld als een slang. Zij ligt in de vorm van Kundalini opgerold en klaar om te ontwaken onderaan onze wervelkolom, bij ons stuitje. Zij is de levengevende energie, de seksuele energie die je kunt inzetten voor transformatie en bewustzijnsgroei. Het staat voor jouw ongekende potentieel om te worden wie je daadwerkelijk bent. Zij is Shakti en zoekt naar vereniging met Shiva. Ze wordt ook wel rode slangenkracht genoemd, omdat ze verbonden is met je basis, welke de kleur rood aantrekt. De mannelijke energie, Shiva, stroomt binnen via onze kruin waar de kleur goud bij hoort en daarom wordt deze kracht ook wel gouden Kundalini genoemd.

Kundalini energie als verbindende kracht, een bewustzijn

De Kundalini energie is psycho-spirituele energie. Kundalini betekent niet slang, maar “de krul in de lok van het haar van een geliefde”. Het is het ontrollen (ontwaken) van jouw essentiële bewustzijn, jouw potentie. Door het verbinden van jouw vrouwelijke en mannelijke energie, het verbinden van Yin (Shakti) en Yang (Shiva) kom je tot die eenheid en in harmonie. Shakti en Shiva zijn gescheiden en hopen op een hereniging. Shakti, ook wel kundalini-shakti is die latent aanwezige energie die je omhoog kan brengen in vereniging met Shiva, die zetelt bij je kruin.

Transformatie

Door je bewust te verbinden en het welbewust werken met die oneindig creatieve energie die Kundalini is kom je tot een transformatie van allerlei blokkades, fysieke klachten, overtuigingen, gedachtes, verstorende aannames. We zullen nu als mens, maar ook als aarde te maken krijgen, of je het nu leuk vindt of niet, met Kundalini energie. De energie van transformatie. Die belangrijke verschuiving in de tijd!

Kundalini energiewerk

Jouw thema en vraag komen aan bod en daarop stemmen we af wat nodig is. Bij het energiewerk kun je denken aan:

  • Diepe, reinigende en helende ademhalingstechnieken
  • Vrijmaken van blokkades, van opgeslagen spanning in spieren met helende werkvormen
  • Opsporen van pijn- en traumaplekken met geleide meditatie en trance healing
  • Fysieke oefeningen voor ontspanning en balans
  • Energie activeren en door het lichaam geleiden
  • Kundalini activeringstechnieken

Het proces van het laten ontwaken van de Kundalini gaat geleidelijk en onder begeleiding. Je zult meer ruimte voelen in jezelf en meer vrijheid ervaren om te zijn zoals je ten diepste bent om dat naar de buitenwereld uit te stralen, vanuit authenticiteit en oprechtheid uiteraard. Het is dat jouw latente kracht ruimte mag innemen. Dit vergroot bijvoorbeeld je mentale en psychische capaciteiten, het geeft vertrouwen en brengt overgave. Een gevoel van verbonden zijn, het opent je hart en laat onvoorwaardelijke liefde stromen. Je innerlijke schoonheid straalt uit naar buiten. Stress en pijn kunnen je minder raken. Je verhoogt je creatieve kracht en manifestatie is mogelijk. Wat wil jij aantrekken?

Rob

“Christel is ‘geroepen’ voor wat ze doet, vanuit een kosmische bestemming, zeer toegewijd en zij begeleidt de lichaamsoefeningen en meditatieoefeningen met grote deskundigheid. Zij creëert een atmosfeer waar ik me direct thuis voelde. Kundalini Yoga is iedere week weer thuiskomen bij mezelf”

Madeline

“Mijn lichaam kijkt er elke week weer naar uit, naar de Kundalini Yoga! Ik ervaar het echt als een weldaad, en niet alleen voor mijn lichaam, ook voor mijn geest, met de verschillende meditaties en het chanten van de mantra’s. Het geeft mij heel veel energie en tegelijkertijd ook ontspanning. Wat ik erg fijn vind is dat het elke keer weer een verrassing is welke Kriya we doen. En het grappige is, dat het thema van de Kriya altijd precies klopt wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft.”