Shamahuis in Montferland

Het Wyrd web; de schering en de inslag

Hier ben ik dan, in het mooie Montferland, de Achterhoek! Op het moment van (het begin van) dit schrijven is het Tweede Pinksterdag, zo’n hele fijne (bonus) vrije dag. Een moment ook om wat interessante en mooie nieuwe activiteiten te ordenen, maar ook om onder de aandacht te brengen.

Vanaf het moment dat ik in Gouden Handen ben gaan wonen, was ik geworteld. Dat betekent niet dat een enorme verhuizing van West naar Oost mij niet in de koude kleren ging zitten, maar de verhuisstress en het landen op de nieuwe plek namen niet veel tijd in beslag, want het was góed, perfect eigenlijk! Natuurlijk komt dat voor een deel omdat ik al enkele jaren bezig was met deze overgang, ook omdat ik nooit ontworteld ben uit dit gebied en mede vanwege de trek die werd uitgeoefend op mij door zekere godinnen/ energieën, want laten we eerlijk zijn: je hebt niets nooit helemaal alleen zelf voor het zeggen. Gelijk het verhaal van de schering en de inslag op het weefgetouw.

Er is de schering, de draden die de vaste structuur bepalen en die bestaan uit daden uit het verleden, uit vorige levens en het DNA van de familielijn. En de inslag bepaal je zelf. Dat zijn je daden en acties nu, die het weefsel vormen en zelfs dessin geven. Het principe van karma uit het hindoeïsme of boeddhisme vertelt ook hierover. Je daden en acties nú bepalen of je het uiterlijk van jouw weefsel gaat veranderen. Je kunt het weefsel niet uithalen of overnieuw maken, je kunt wel aanpassingen doen zodat het weefsel verandert van kleur, of van dessin.

Mijn weefsel vormt zich voor mij nu hier verder, in een heuvelachtig bosrijk gebied, waar de natuurlijke omgeving en het hele aspect van de natuur, want dat is toch een groot genezer, een rol gaat spelen. De natuur voedt, maar spiegelt ook. Ze haalt je naar haar toe, maar laat ook helder zien waar jij op dat moment bent en wat je nodig hebt.

Montferland en Shamahuis6
Montferland en Shamahuis3 e1559734273568

Overgave en vertrouwen in het Wyrd web

Vorig jaar voelde het echter niet altijd even zeker en veilig voor mij. Een woning vinden bleek veel ingewikkelder en complexer dan ik mij had voorgesteld, twijfel sloeg toe ten aanzien van mijn praktijk. Heb ik er wel goed aan gedaan om met iets te stoppen wat ik eigenhandig had opgebouwd? Wilde ik dat wel zo zoals het ging? Bijna iedere maand speelde er een bepaald thema. Iedere maand was er een gevoel van vertrouwen, maar ook van ongeduld, van twijfel en onzekerheid. Van een positieve gedachte, naar een negatieve, naar een neutrale en zo bleef mijn mind in beweging. Dan maar weer een meditatie  of kriya tevoorschijn halen voelde niet altijd juist, transformeren is goed, maar niet als een methode. Soms is het heel oké en prettig om het moment bewust te voelen. Zo leer je veel over wat er werkelijk diep van binnen speelt. En ik zag mijn kracht, maar ook mijn zwakte of beter nog, mijn valkuilen.

Pas in het nieuwe jaar, na midwinter en met het lengen der dagen kwam er zomaar en zowaar een zuiver gevoel van vertrouwen over mij heen, namelijk dat in de eerste twee maanden van het nieuwe jaar er ergens iemand was die mijn toekomstige huis zou verlaten. Ik voelde de draden van het web in positieve zin naar mij toe trekken. En daarna begreep ik beter hoe de draden van het Wyrd web werken, maar vooral ook hoe verbonden iedereen kan zijn met dat web.

Naast dat ik hier mijn plek heb gevonden hoop ik ook Shamahuis hier in Montferland stevig te verankeren. Mijn netwerk heeft zich in korte tijd al behoorlijk uitgebreid, mede door de vele bijzondere mensen hier, die open en enthousiast willen kijken welke mogelijkheden er zijn en hoe die vorm te geven. Dat voelt heel fijn. Heel organisch en soepel ontvouwt zich een nieuw stukje weefsel in het web. Graag vertel ik hier meer over. Want wat weven we nu?

jeremy bishop EwKXn5CapA4 unsplash

Hoe gaat Shamahuis het web weven in Montferland?

Wekelijkse Kundalini Yogalessen:

Op donderdagavond verzorg ik een les in het Gouden Handen complex. Van 20:00 tot 21:30 uur.

Op vrijdagochtend verzorg ik er één in Het Barghse Huus in ’s Heerenberg. Van 09:30 tot 11:00 uur.

Het lesrooster staat weer online op mijn website!

Workshops, lessen, retraites en reizen bij en met Fatima van Many Blessings: 

Een bijzonder contact heb ik gelegd met Fatima van den Boom. Een Marokkaanse Nomadenvrouwe, een gepassioneerd en toegewijd dans- en yogadocente. Zij beheerst vele facetten van het uiten van creatieve levensenergie, óók bijvoorbeeld in het bespelen van instrumenten en om daar tijdens de lessen gebruik van te maken. Maar ook bewustwording wat betreft voeding en heling vanuit haar kennis en ervaring. Ze geeft Ayurvedische massages. Het stroomt en vloeit bij haar! Al jaren heeft ze een eigen yogaschool waar je verschillende culturele sferen kunt proeven.

Wij smeden plannen en werken aan het verdiepen van onze band voor een goede samenwerking!

Waarschijnlijk komt er een reguliere Kundalini Yoga les op de dinsdagavond. Maar participeren tijdens een retraite of reis is niet ondenkbaar.

Wij zijn aan het scheppen en er volgt binnenkort meer informatie over hoe wij ons gaan presenteren. Mocht je nu al voelen dat er iets trekt, dat je bij ons zou willen zijn, kun je dat uiteraard laten weten. Via Fatima of aan mij, wees welkom!

“Many Blessings”, de plek van vele zegeningen, is de oase van rust die Fatima heeft gecreëerd. Wil je op haar site een kijkje nemen? Many Blessings.

Workshops, lesdagen en trainingen bij Thikai:

Alda en Johan hebben hun centrum in Stokkum, genaamd “Thikai”. Alda is bewustzijnscoach, geeft holistische massages, Conscious Acces Bars en meditatie cursussen. Johan faciliteert Ayahuasca ceremonies en je kunt bij hem terecht voor therapeutische sessies met Leela kaarten. Ze hebben met elkaar een prachtige, veilige, warme en voedende plek gemaakt bij hun huis, om daar trainingen of workshops te volgen, maar waar je ook kunt logeren. In een bed, een eigen tent of een yurt, alles kan er namelijk, alles is prima wanneer het past binnen bewust zijn. Het is een fijne plek om te verblijven bij twee heel fijne, warme personen!

Dáár wil ik graag zijn om weekenden te organiseren. Vol Kundalini Yoga, meditaties, activiteiten volgens sjamanistische principes, in de natuur. Kom je er bij?

Binnenkort starten de vakanties en daarom heb ik nog geen datum vaststaan, maar als je nu interesse hebt om in de maanden juli en augustus op bovenstaande manier een weekend door te brengen, geef het alsjeblieft door. Bij voldoende animo gaan we een datum bepalen! Lijkt mij heerlijk!

daiga ellaby h43vqtlnv7u scaled
Montferland en Shamahuis4

Shamahuis en het Montferlandse ‘s Heerenberg

Mocht je behoefte hebben aan begeleiding tijdens jouw pad, op een bepaald moment in je leven kan dat wenselijk zijn. Voel je vrij om mij te mailen of te bellen. Schroom alsjeblieft niet. Alles is in ontwikkeling, ik heb veel aan alle tips, ideeën en wensen van jullie, er is nu zoveel mogelijk!

Shamahuis is nu gevestigd in ’s Heerenberg in Montferland. Een bekende inwoonster was Mechteld ten Ham, ‘de heks van ’s Heerenberg’. Ze werd als heks gemerkt en veroordeeld tot de brandstapel. Zij was een van de laatste heksen die verbrand werd in Nederland.

Ieder jaar wordt er hier het Mechteld ten Ham weekend gehouden.

Zowel Burger’s Zoo als het Afrika Museum vinden hun oorsprong in deze stad. Het Afrika museum is zelfs begonnen in het klooster Don Rua, de plek waar ik nu woon.

Het medium Jozef Rulof, hij schreef onder andere het boek “Een blik in het hiernamaals”, is geboren in ’s Heerenberg. Hij was een helderziend, genezend, schrijvend en schilderend medium en heeft een schat aan informatie achtergelaten. Vooral schreef en sprak hij over leven, dood en het hiernamaals.

Het zijn bijzondere sporen om in te lopen!

Montferland en Shamahuis8 scaled

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Wil je beter in contact komen met jezelf en jezelf beter begrijpen? Ben je op zoek naar spiritualiteit en magie in je leven? Welkom in het Shamahuis.

Laat de eerste reactie achter