Hoofd, hart en buik – een 3-eenheid

Moet je jouw brein “in de hand” houden, of heb je de moed om naar jouw intuïtieve wijsheid te luisteren en op te reageren?

Daar sta ik dan. De deur valt resoluut achter mij dicht en ik kijk eens rond in de kamer waar ik ben beland. Een bad van vibrerende, zachte en zuiverende stralen wordt over mij uitgestort. Gereinigd en schoongespoeld kijk ik eens heel goed rond in mijn Heilige Ruimte. Ik ken deze plek zo goed en toch ben ik er nog nooit naar binnen getreden. De hele grote klok aan de muur valt op, nou ja klok…..het is een gigantisch werk van raderen die in elkaar grijpen en de cycli laten zien waar wij allemaal aan onderhevig zijn. Eigenlijk is het zo’n groot werk dat het nergens kan passen en toch is het de perfecte maatverhouding, gepast voor Mijn Ruimte. Een paar stappen naar voren en turend naar het Werk der Wielen word ik onze eigen tijd gewaar. Dit wiel grijpt in de volgende en zo grijpen alle raderen in elkaar en draaien ze elkaar aan. Ik zie de 28 dagen cyclus, die van de beweging langs de planeten en die van ons zonnestelsel. De grotere wielen van de beweging van de zodiac tekens, die van ons universum en alle andere universa tot de manvantara’s. Gebiologeerd sta ik er naar te kijken. Deze wielen, deze cyclische ritmes van Al Dat Is, daar weet ik van, maar ik kan mij niet herinneren dat ik er ooit veel over heb geleerd. In de boekenkast ernaast staan boeken over deze cycli, maar kan mij niet herinneren ze ooit te hebben gekocht of gekregen. En toch wéét ik hiervan.

Brein Vrij3
Brein Vrij4 scaled

Verwelkom het donker

Ik kijk verder, Kraai en Roodborst zijn in de ruimte. Kraai vertelt over: “Als er iets sterft komt er iets voor terug”. Dat doen cycli nu eenmaal, of ze nou groot zijn of klein, we gaan nu ook naar de donkere en koude periode, naar het proces van afdalen en sterven om daarna weer op te komen met levenskracht om te laten groeien wat belangrijk en vruchtbaar is. Dat is er bijvoorbeeld één van. “Verwelkom het donker”, lijkt hij te zeggen. “Hoe groter je licht, hoe krachtiger de schaduw zal zijn”. Hij schijnt dol op goede oneliners. En zonder duisternis zijn de sterren onzichtbaar”. Ja ja, ik heb de boodschap ontvangen!

Verwelkom passie en creativiteit

Das tippelt een rondje en het wordt helder wat hij te vertellen heeft. Ik loop naar een aangrenzend deel van mijn Heilige Huis en stap zo een piramide in. Er zijn veel kamers, mij allemaal dierbaar, ik weet wat daar huist. Uil komt eraan, blij mij er weer eens te zien. Ze gaat mee, alle kamers langs. Er komt kleur, geur en sfeer in alle ruimtes. Er gaat een siddering door Uil als ik bij een speciale ruimte blijf staan. Ze schudt haar veren en verzet geen poot. Ze schudt van haar af wat niet meer dient, ze laat los. Ik wil naar binnen, de warmte in waar ik naartoe wordt getrokken. Dit is de plek van warmte, vuur, passie en creatieve uitspattingen. Maar ook de plek waar warmte zorgt voor ontspanning, waar het mogelijk is tot in de diepe spierlagen de Yin energie weer te laten bewegen. Ik snap dat Uil niet wil, het is gewoon niet haar gebied. Hier regeert Draak. Een geelgouden Draak die het vuur aanwakkert. ‘Ontspan, ontdek je ware passies en laat ze (weer) toe.

Brein Vrij6
Brein Vrij2 e1540389019618

Waardevol

We keren terug en ik loop naar mijn bureau. Een bekende plek waar mijn laptop staat, mijn aantekeningen liggen en waar mijn kruiden en mengsels staan. Er liggen papiertjes met daarop wat tekst. Over waarom ik mijzelf zo weinig waard vind. Waarom ik nou nooit eens het geluk ken van een warme partnerrelatie, van het wonen in een leuk huis. Poe, zware gedachtes en emoties dwarrelen in letters over het papier.

Over het papier? Dat betekent ook dat deze woorden razen door mijn brein. Deze woorden en andere negatieve gedachtes gaan per milliseconde dag en nacht, week na week, door mij heen. Waar moet dat heen?

Er ligt een wit vel naast, daar is met dikke letters wat opgeschreven en met wolkjes omcirkeld en met fluorescerende stift benadrukt:

Ik ben het ook waard om gevoed te worden

Op datzelfde moment staat het in de lucht en op de muren geschreven en herhaalt het zich eindeloos in mooie kleuren alsof je naar neon reclame zit te kijken.

Brein Vrij7 e1540389603898
Brein Vrij5

Brein Vrij

Trouwens, het gaat goed met mij! Ik hoef niet opgenomen, ik ken feit en fictie, hoewel ze samensmelten. Ik weet wat de ‘blend’ van die twee kan doen!

Dit is wat Brein Vrij doet. Dit, afrekenen met oude conditioneringen en angsten, maar ook om nog veel meer te kunnen bereiken dan je voor mogelijk houdt. Om werkelijk je talenten te leven. Nodig maar uit wat nodig is in je Heilige Ruimte. Hoofd, hart en buik mogen weer als een drie-eenheid samenwerken en liefde voor het Hart, want dat klopt!

Floor Geenen

Wanneer ik lees over Caduceus en Kundalini krijg ik kriebels. Het zijn zulke mooie woorden met zo’n intense en geweldige vibratie van zuiverheid, waarheid en kracht. Daar wil ik naartoe, had ik bedacht en daar is naar Floor, naar Brein Vrij. Floor bezit de heilzame kwaliteiten zoals het gebruik van humor, haar verruimde visie op zaken bezien vanuit verschillende kanten. Ze kan helder uitleggen in beeldtaal en vooral, niet de minst belangrijke, ze is een bewaarder van de heilige ruimte waarin wij kunnen reizen waarheen maar nodig. Als een hoedster biedt zij veiligheid en ruimte en betreden wij plekken waar ik alleen niet makkelijk kan komen.

En ook alle lof en liefde voor de anderen uit dit kleine, maar zeer fijne, groepje. Dat wij dit met elkaar mochten beleven is super. Soms is een klein clubje heilzamer dan een grote klas.

Brein Vrij8

Floor Geenen en Gaia-ABC – Brein Vrij

Lees ook: De Middellijn en het hele brein

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Wil je beter in contact komen met jezelf en jezelf beter begrijpen? Ben je op zoek naar spiritualiteit en magie in je leven? Welkom in het Shamahuis.

Laat de eerste reactie achter