De Slangengodin en rauwe hartendeeltjes

Hart

Begin september is er iets gebeurd dat er voor zorgde dat mijn hart zich wijduit opende. Het maakte mij hyper, de adrenaline gierde door mij heen, ik was gek van enthousiasme. De creatieve energie was voelbaar en had een uitlaatklep nodig, ik voelde vlinders in mijn hart (ja echt daar) en ik maakte een overload aan endorfines aan.

En wat was nu van dit alles de  aanleiding? Opnieuw werd ik, na een eeuwigheid, weer domweg puberaal verliefd op de muziek van Slaughter!

De band die onsterfelijk blijkt, nooit is gestopt, met een zanger die een zeer groot stembereik heeft en de hoogste noten haalt.

Ik heb super veel respect voor ze en ben zo blij dat hun muziek terug is in mijn leven, werkelijk!!

Het was en is opium voor mijn Ziel, muziek heelt!

Uitstraling

Hoe mooi is het om dat te ervaren, je opent jezelf, je energie en vibraties nemen toe, je voelt dat je naar een wat hogere frequentie wordt getild en alles is mogelijk zonder dat iets je weerhoudt. Er is een andere trilling en dat trekt mooie dingen aan.

Houden zo! Dacht ik. Maar toen de adrenaline, de endorfines en de energie wat afnamen én ik weer een eerste Kundalini les ging geven merkte ik ook weer die krachtige werking van de Kundalini energie die een eigen plan had. Ik werd teruggeworpen in de realiteit en ervoer een aantal thema’s om te laten oplossen.

Lilith hart slaughterblog8
Lilith hart slaughterblog7jpg scaled

Vrijdag de 13e

Op die dag heb ik aan de band laten weten wat hun muziek nu met mij doet:

“Deze brief moet geschreven worden en de beste dag hiervoor is vandaag! Vrijdag de 13e en met volle maan. Het kon geen betere dag zijn. Het waren 7 dagen om een mooiere versie van mezelf te maken en in totaal 14 dagen zorgde het voor een wedergeboorte”.

Kali en Lilith

In de afgelopen periode ben ik echter Kali en Lilith wel tegen gekomen! Dat is even heftig, niet leuk en doet pijn, maar ik wist dat het onvermijdelijk was en liet het maar gaan. Ze hadden al te lang gewacht.

Afleidingsmanoeuvre

Te lang om alle rauwe delen die opgeslagen liggen in die afgesloten persoonlijke hartkamer aan te raken. Nu ik een afleidingsmanoeuvre had, kregen ze de kans om lekker naar die ene plek te gaan, die aan te raken, er dwars doorheen te boren om zo al die stukken te laten komen in alle vormen die denkbaar zijn. Een doordringende kracht die door het hart snijdt en dieper doordringt naar de ruwe delen waar zwaarte heerst, diepdonkere rafelranden zijn en rauw-au woont. Daar voelde ik toch pijnlijke, ruwe krachten die nu aangeboord konden worden om heling in te zetten. (Wat muziek daarbij al niet kan doen).

“Dank je! Uit de grond van mijn hart, waar ik nu naartoe kan gaan want ik heb die grond gevonden. Ze is vrij van harde rafelige flarden van het één en het ander. Ik heb de diamant omarmd. Veel meer dan ik kan omschrijven, ben ik dankbaar!”

Lilith hart slaughterblog6 scaled
Lilith hart slaughterblog4

Helen met kundalini – de serpent power

Ik schreef woorden op en probeerde er een verhaal van te maken. Wat was er nou eigenlijk gebeurd? Er staan woorden op papier als: intens verdriet, intens gemis, eenzaamheid, verlangen, maar ook misselijkheid, spierpijn en geen behoefte aan eten. Emoties en een fysieke reactie op het proces. Daarnaast zag ik de vertrouwde beelden van heling zoals de Kundalini, de Caduceus, Drakenkracht en het Heilig Huwelijk (Hieros Gamos).

Dit met een duidelijk beeld van de kracht die zich voordeed in de vorm van de godinnen Kali en Lilith.

Mijn begrip van de Kundalini energie en het genezende vermogen ervan is vrij grondig. Alleen liet ik het zelf niet naar een specifieke plek gaan hoewel ik wist dat dit er een keer aan zat te komen. Echter wist ik precies hoe ik er omheen moest manoeuvreren, omdat ik die Kundalini toch kan leiden? Tot een ruime week terug, dus. ‘Baf’ het kwam in het midden van mijn borst en ging dwars door die diepe donkere plek die alleen van mij is en ‘Poef’, van beneden naar boven kwamen de Kundalini, zoals de felle en krachtige Kali en het sloeg me neer om even te blijven liggen.

“Lang geleden heb ik mezelf een belofte gedaan wat niet het slimste plan is om ooit te doen, maar nu is het in- en opgelost! Zeven dagen later is er een Christel 2.0-versie. In elke cel van mijn lichaam voel ik de aanpassingen aan de nieuwe Ik en dat voelt zo, zo goed!”

Lilith hart slaughterblog9

© Kat Shaw Maya Soul Art

Lilith – rauwe, krachtige vrouwelijke energie

En op het moment dat ik erover denk om over het proces wat op papier te zetten, lees ik over de nieuwe Paravisie die pas is uitgekomen: “Eerherstel voor het heilig vrouwelijke, Lilith en de slang” van Linda Rood. “Van wraakgodin naar Heilig Huwelijk”. Hoe is het mogelijk, mijn hart maakte een sprongetje. Hoe mooi, synchroniciteit. Dit is zoals het is! Nu mag Lilith eerherstel krijgen en mag de kracht die zij is volledig duidelijk worden. Aan de oorsprong van de vrouw staat Lilith. Ze is een tegenkracht om te zorgen voor evenwicht en herstel. Lilith draagt in zich dat wat verdrongen is; seksualiteit en vruchtbaarheid, de tantrische mysteriën, het instinctieve vrouwelijke, kennis van dood/wedergeboorte en transformatie, de slangenkracht, de mysteriën die samenhangen met de werking van de  Kundalini en verlichting via de wervelkolom.

Lilith

Ze staat in relatie tot de oude slang-vogelachtige godin en haar mysteriën. Op afbeeldingen zie je haar vaak als een slangengodin of met slang en/of uil. Ze is geen zachte heelmeester, maar achteraf ben ik blij dat dit zo is. Er is geen omweg mogelijk of weg meer terug. Ze kent de donkere kanten van de Ziel. Ze is ontembaar, puur, rauw en dat geeft een kracht op je weg naar transformatie en heelheid. En ik heb een helder en intuïtieve beleving van haar!

Er wordt wel gezegd dat vrouwen meestal Lilith ervaren rond het begin van de tweede helft van het leven. Toen ik dat las moest ik daar wel even om lachen. Dat klopt als een bus, 45 jaar en Lilith is hier! Sterker dan ooit tevoren.

Bronnen:

“The Great Cosmic Mother” Monica Sjöö en Barbara Mor

“Lilith, het donkere vrouwelijke” van Dr. Barbara Black Koltuv

Paravisie oktober 2019 – “Eerherstel voor het heilig vrouwelijke Lilith & de slang” van Linda Rood 

Lilith hart slaughterblog2

© Kristina Carroll

‘Love her but leave her wild’ – Atticus

Dankbaar ben ik voor de mensen die ik in dit Montferlandse land heb ontmoet en met wie een sterke band is ontstaan én met wie ik heb mogen uitwisselen. Sommigen zagen een stuiterbal en weer anderen een emotioneel wezen en ze lieten mij heerlijk Zijn! Dank met name: Alda, Fatima en Hilda ♥

En de natuur; die regeert, heelt, omarmt, juicht en danst, want deze vrijheid is waar het om draait. Er komt een ongekende, creatieve kracht die zuiver vloeit en het mogelijk maakt dat dit is wat het is!

Uiteindelijk is het zo dat alle dagen die ik met de muziek van Slaughter op de weg doorbreng het rijden voor mij appeltje eitje is!

Toegewijd aan mijn geliefde Godinnen: Hella, Kali & Lilith
Speciale liefde in mijn hart voor: #kundalini #theserpentpower #caduceus #serpentgoddess #hierosgamos
En: #slaughter #markslaughter #slaughternation #markslaughterofficial

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Wil je beter in contact komen met jezelf en jezelf beter begrijpen? Ben je op zoek naar spiritualiteit en magie in je leven? Welkom in het Shamahuis.

Laat de eerste reactie achter